A PET Kupa hivatalos Folyómentő webshopja!   petkupa

Lebegő kiállítás, A FLEX

A PET Kupa oktatási programok résztvevői személyes tapasztalatokon keresztül, közösségi műhelyfoglalkozások keretében, ismerik meg a folyami hulladék gyűjtésének, szelektálásának és újrahasznosításának fortélyait. 

A teljes kép valódi megértéséhez azonban erősen ajánlott felkeresni egy Folyómentő Központot. Kiskörén található a PET Kupa által létrehozott első ilyen központ, amelyet az OVF helyi igazgatóságával, a KÖTIVIZIG-gel szorosan együttműködve fejlesztettek ki.

Jelenleg egy másik Folyómentő Központ építése folyik a Bodrog folyó mellett. Itt a látogatók nemcsak megtekinthetik, hanem élőben ki is próbálhatják a Folyómentő újításokat, beleértve a pontont, a kajakflottát, kenut és más, vízhez kapcsolódó, újrahasznosított folyóvízi hulladékból készült tárgyakat.

Az újítások teljes körű értékelése érdekében az oktatási programok résztvevői betekintést nyerhetnek a folyami műanyag hulladék begyűjtésének és újrahasznosításának aprólékos folyamataiba. A kiválasztott minták vizsgálatán keresztül első kézből szemtanúi lehetnek annak, hogyan lehet a környezeti hulladékból cirkuláris nyersanyagot, majd abból végül terméket készíteni.